Minden ökopalack vásárlásával támogathatsz egy jó ügyet

A 10 millió Fa országos környezetvédelmi szervezet Föld napja programsorozatához csatlakozva, városunkban, Baján 4 napon át ültettünk fákat a ballagó diákokkal és önkéntesekkel. Összesen 51 db ősi, magyar gyümölcsfa ültetésére került sor.

ökopalack

De nem ez volt az egyetlen faültetés tavasszal, amin részt vettünk. Mi is ültettünk azon az áprilisi hétvégén, amikor elérte a 100.000 elültetett fát a 10 millió Fa országosan. A National Geographic Magyarország is beszámolt erről a hétvégéről a bajai ültetés fotóival. A cikkből egy részlet:

“A 2019-es megalakulása óta egyre növekvő szervezet idén tavasszal, a Covid harmadik hullámának kellős közepén jutott el a százezredik fa elültetéséig. Az elmúlt két évben egyre többen érezték fontosnak, hogy cselekedniük kell. A szervezet több tízezer önkéntese és 50-60 ezer követője hisz abban, hogy a klímaváltozásra faültetéssel lehet leggyorsabban válaszolni. A vírus azonban lelassította a tervek megvalósítását. A közel 2 éves közösség 2020 nyarán egyszerre két kampányt is indított, hogy behozzák a lemaradást. Ekkor ültették el az ötvenezredik fát egy napelempark mellett. Azóta számos magánszemély, vállalkozás, cég, szervezet, önkormányzat, sőt, még egy egyház is fontosnak tartotta, hogy valamilyen módon támogassa az alapítvány célkitűzéseit, így a napokban elérték a jubileumi számot.”

Fotó: Kelemen Áron, Forrás: https://ng.24.hu/fold/2021/04/22/mar-100-ezer-fat-ultettek-el/