Minden ökopalack vásárlásával támogathatsz egy jó ügyet

A 10 millió Fa országos környezetvédelmi szervezet Föld napja programsorozatához csatlakozva, városunkban, Baján 4 napon át ültettünk fákat a ballagó diákokkal és önkéntesekkel. Összesen 51 db ősi, magyar gyümölcsfa ültetésére került sor. De nem ez volt az egyetlen faültetés tavasszal, amin részt vettünk. Mi is ültettünk azon az áprilisi hétvégén, amikor elérte a 100.000 elültetett … Olvass tovább!

Hogyan segítsd gyermeked környezettudatossá válását?

Környezettudatos gyereknevelés

A környezettudatos nevelés egyszerűbb, mint gondolnánk, a kulcs: a jó példa és a sok beszélgetés, hogy gyermekeink a lehető legkorábban megértsék, bizony, ők a felelősek azért a helyért, ahol élnek. A példamutatás a legjobb nevelőeszköz Abban minden szülő egyetért, hogy a gyermeke bizony folyamatosan őt másolja, így mi sem egyszerűbb: ha mi, szülőként környezettudatos életet … Olvass tovább!

Gyerekek alkottak a tisztább Földért

Ökopalack pályázat

Hulladékból hasznosat A Thank you ökopalack, Kincseink: a Föld és a Víz címmel kreatív pályázatot hirdetett általános iskolás gyerekek részére. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosságra és az újrahasznosítás fontosságára. A gyerekek egy igazán izgalmas feladatot kaptak: dísz-, használati- vagy játéktárgyat kellett PET palackból készíteniük. Sziporkázó ötletekből nem … Olvass tovább!

Ökopalack – BPA mentes palack, mert műanyag mentes!

thank you ökopalack

Az utóbbi években rendkívül sokat lehetett hallani a BPA egészségre gyakorolt negatív hatásairól. A boltok polcain, pedig egyre szaporodtak a BPA mentes kulacs, BPA mentes palack vagy BPA mentes cumisüveg stb. megnevezésű termékek. Mi is az a BPA? Milyen káros hatásai lehetnek? A BPA, vagy szakmai nevén „Bisphenol A” egy igen széles körben alkalmazott műanyagipari … Olvass tovább!