Hogyan segítsd gyermeked környezettudatossá válását?

Környezettudatos gyereknevelés

A környezettudatos nevelés egyszerűbb, mint gondolnánk, a kulcs: a jó példa és a sok beszélgetés, hogy gyermekeink a lehető legkorábban megértsék, bizony, ők a felelősek azért a helyért, ahol élnek. A példamutatás a legjobb nevelőeszköz Abban minden szülő egyetért, hogy a gyermeke bizony folyamatosan őt másolja, így mi sem egyszerűbb: ha mi, szülőként környezettudatos életet … Olvass tovább!

Gyerekek alkottak a tisztább Földért

Ökopalack pályázat

Hulladékból hasznosat A Thank you ökopalack, Kincseink: a Föld és a Víz címmel kreatív pályázatot hirdetett általános iskolás gyerekek részére. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosságra és az újrahasznosítás fontosságára. A gyerekek egy igazán izgalmas feladatot kaptak: dísz-, használati- vagy játéktárgyat kellett PET palackból készíteniük. Sziporkázó ötletekből nem … Olvass tovább!

Ökopalack – BPA mentes, mert műanyag mentes!

thank you ökopalack

Az utóbbi években rendkívül sokat lehetett hallani a BPA egészségre gyakorolt negatív hatásairól. A boltok polcain, pedig egyre szaporodtak a BPA mentes kulacs, BPA mentes palack vagy BPA mentes cumisüveg stb. megnevezésű termékek. Mi is az a BPA? Milyen káros hatásai lehetnek? A BPA, vagy szakmai nevén „Bisphenol A” egy igen széles körben alkalmazott műanyagipari … Olvass tovább!